Στη φύτευση εποχιακών λαχανικών προέβησαν οι μαθητές της Β” και Γ” λυκείου του τομέα γεωπονίας του σχολείου μας.
Στην αρχή των εργασιών μας ξεκινήσαμε με την προετοιμασία και κατεργασία του εδάφους τόσο του θερμοκηπίου όσο και του μικρού αγροκτήματος που διαθέτουμε. Χρησιμοποιήθηκε μοτοσκαπτικό μηχάνημα αλλά και εργαλεία χειρός για την προετοιμασία της σποροκλίνης. Ακολούθησε ο εμπλουτισμός του εδάφους με φυσικό οργανικό λίπασμα (κοπριά) το οποίο προμηθευτήκαμε από κτηνοτροφική μονάδα μαθητή μας. Στην συνέχεια δημιουργήσαμε ένα σύστημα άρδευσης μέσα στο θερμοκήπιο πριν τοποθετηθούν τα σπορόφυτα μας. Τέλος ολοκληρώσαμε τις εργασίες μας με την τοποθέτηση των φυτών και σπόρων στο έδαφος.
Τα λαχανικά που φυτέψαμε είναι μαρούλια, μπρόκολα, κουνουπίδια, καρότα κρεμμύδια σπανάκι και ραπανάκια.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Κυριάκος Τριανταφυλλίδης
Μαρία Κόκκαλη




