Μάθηση σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντα


Στις 04/04/24 οι μαθητές του τομέα  Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος  του 1ο ΕΠΑΛ Κω,  είχαν την χαρά να επισκεφτούν την  εταιρεία ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΝ ΙΚΕ με την συνοδεία της εκπαιδευτικού Νικολαΐδου Μάρθας. Πρόκειται για  μια βιοτεχνία παραγωγής παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων που ξεκίνησε την δραστηριότητα της  το 1997,  και εξακολουθεί να παράγει ως σήμερα με όραμα την καινοτομία και οδηγό την παράδοση  αποκλειστικά από γάλα του νησιού της Κω τυροκομικά προϊόντα τα οποία καταναλώνονται στο νησί της Κω.

PHOTO 2 PHOTO 1

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους διάφορους τύπους  παραγόμενων τυριών   όπως  το Κρασοτύρι,  ένα μοναδικό προϊόν Π.Γ.Ε  που  εκφράζει την τυροκομική παράδοση του νησιού,  το Τυροβολάκι , την  Κώτικη, το Τρουφοτύρι με ελληνική  Τρούφα.

Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν  ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας  του τυριού με αποτέλεσμα η εμπειρία  τους να μεταμορφωθεί σε ένα πιο συμμετοχικό τρόπο μάθησης.

PHOTO 3

PHOTO 4

PHOTO 5

PHOTO 6

Η εκπαιδευτική επίσκεψη είχε ως στόχο να συμβάλλει στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών, στην  διεύρυνση των εμπειριών των μαθητών, στην  καλλιέργεια γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στόχος μας είναι  μάθηση να μπορεί να λάβει χώρα σε ποικίλα μαθησιακά περιβάλλοντα και εκτός της τάξης καθώς η μαθήτρια/ο μαθητής  δε στοχεύει στην απλή συσσώρευση της γνώσης, αλλά στην ομαλότερη ένταξή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.