ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


 

 

Στις 15/12/23, όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας , στα πλαίσια του μαθήματος ’’ Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός’’ (ΣΕΠ) που διδάσκεται από τους εκπαιδευτικούς Δ. Γκουντενούδη,  Μ. Νικολαϊδου , Π. Πετρίδη,  Σ. Τσακαλίδη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις τριαντάλεπτες διαδικτυακές συνεδρίες με τα παρακάτω θέματα :

Photo 1

photo_1

 

Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν από συνεργάτες της εταιρίας  100 mentors , εταιρίας που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές  να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις φιλοδοξίες τους.

Στην  α΄ συνεδρία οι μαθητές ενημερώθηκαν  για τα κριτήρια που θα πρέπει να θέτουν στην επιλογή εργασίας ( χώρος εργασίας – οικονομικές απολαβές – ωράριο εργασίας – κοινωνική καταξίωση – ικανότητες που απαιτεί κάθε επάγγελμα).

Photo 2 kai photo 3

photo 2 photo3

 

Η  β΄ συνεδρία περιλάμβανε τον τρόπο σύνταξης ενός  ΄΄ καλού΄΄   βιογραφικού – που μπορεί  να τραβήξει την προσοχή του αποδέκτη, να του δημιουργήσει μια θετική εικόνα  και να τον βοηθήσει στην διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Photo 4

photo4

 

Τέλος η γ΄ συνεδρία είχε ως θεματική ενότητα την πρώτη Επαγγελματική Συνέντευξη.  Στο σημείο αυτό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέξουν  στην συνέντευξη ( ώρα προσέλευσης – γλώσσα σώματος – κατάλληλο  dress code – ενημέρωση για το προφίλ της εταιρίας ). Ακολούθησε προσομοίωση επαγγελματικής συνέντευξης όπου οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίαζαν τον εαυτό τους  και απαντούσαν στα ερωτήματα του συνεντευκτή.

Photo 5

photo5